Jdi na obsah Jdi na menu

Vládce

27. 6. 2018

Vládce je Doktorův úhlavní nepřítel, odpadlík mezi Pány času, který se rozhodl ovládnout vesmír. jelikož jako Pán času může i Vládce regenerovat.

Vládce je Dkotorův věčný sok a zároveň jeho nejlepší přítel. V osmi letech ho Páni času vzali k Neomezenému Rozkolu, kde uviděl časový vír a z něj poprvé uslyšel nepřestávající rytmus čtyř bubnů. S Doktorem se znají už od studií na Akademii, kde se dohodli, že navštíví všechny hvězdy, co ve vesmíru existují. Doktor ho popisuje jako jedinou bytost, co se mu ze všech bytostí ve vesmíru alespoň trochu podobala. 

Něco se mezi nimi však stalo a jejich cesty se rozdělily. Vládce z Gallifrey odletěl v Tardis, možná hledal zdroj nepřestávajících bubnů ve své hlavě. Setkal se s ním znovu z očí do očí až ve své třinácté inkarnaci. Doktor ve své 2 inkarnaci proti němu nejspíš poprvé bojoval kvůli odlišným cílům. Od té doby jejich boj nepřestal. Existuje v seriálu Doctor Who (Pán času). Na obrazovce se zatím celkem objevil v 35 příbězích. (Pozn.: Psáno po konci hlavních dvanácti dílů desáté série.) 

Character a Vlastnosti:Dokázal kohokoli velmi jednoduše oklamat. Na škole vynikal v hypnóze. Dokáže člověka ovládnout pouhými slovy: „Uposlechneš mne.“ Nefungovala na něj přestrojení ani vnější síly ovládající či narušující mysl, vůči kterým se naučil zůstat imunní. Vládce s Doktorem několik vlastností sdíleli, avšak jejich rozdíly nad shodami většinou vyhrály. Byl arogantní, toužící po moci, lehce sadistický, egoistický a občas ho přemohla šílenost nad bubny neustále bubnující v jeho hlavě. Avšak oplýval velikým charismatem, smyslem pro humor, sarkasmem a uměním skrýt se nebo zamaskovat se v přestrojeních. Velmi se bál smrti, a i když by tak dosáhl svého cíle, nedokázal svoje aktuální tělo nikdy zabít. Vždy se snažil za každou cenu přežít.