Jdi na obsah Jdi na menu

TARDIS/Sonický šroubovák

8. 1. 2018

TARDIS (the TARDIS) je stroj času a vesmírné Je produktem technologií Pánů času (Time Lord technology) a řádně udržovaná a řízená TARDIS se dokáže přemístit do libovolného bodu v čase i prostoru. Uvnitř je TARDIS mnohem větší než zvenku a díky maskovacímu zařízení chameleóní obvod (chameleon circuit) dokáže dokonale splynout s okolím. jejíž chameleóní obvod se porouchal a tak stále vypadá jako policejní budka z 50. let. Doktor ji mohl opravit, avšak jemu se tento styl začal líbit. Tardis byla ukradena z Gallifrey, kde podstoupila údržbu a byla snížena její nepředvídatelnost, jež je úměrná velikosti celého vesmíru, což bývá častá zápletka Doktorových cest. TARDIS byla vždy považována za živou bytost. V  její duše dokonce dostala do ponivkovského těla.  Doktora několikrát zachránila od smrti. Má svůj specifický zvuk, který lze vždy poznat. Tento zvuk přináší lidem naději. V jednom díle seriálu bylo zmíněno, že je TARDIS nekonečně velká. Dále je například známo, že TARDIS překládá a tak se Doctor se svými společníky vždy dorozumí na jakémkoliv místě. Doktorova TARDIS byla nespolehlivá, náladová TARDIS typu 40 s poškozeným navigačním systémem a zaseknutým chameleoním obvodem, díky kterému vypadala pořád jako britská policejní telefonní budka ze 60. let 19. století.

Sonický šroubovák (Někdy zkráceně Sonáč)používaný Doktorem.V průběhu let byl upravován a modifikován,čímž se stále zvyšoval počet jeho aplikací.První verže byly vy užívány převážně k odemykání zámku projektování zvuku tak,aby například detonoval bomby později kvůli skenování.Později se pole možnosti sonického šroubováku ještě rozšířílo,takže se dokázal například nabourat do počitačů,bránit se některým zbraním,nebo určit polohu.Jinak dokáže rostád led,spojit dva dráty a nebo zahojit malou ránu.I přesto že se vzhled sonického šroubováků měnil sotfare zůstával stejní.

Sonický šroubovák je multifunkční nástroj . Sonický šroubovák funguje na základě zvukových vln, záření, vlnových délek, frekvencí, signálů a elektromagnetismu. Takhle vypadá sonický šroubovák. Otevírá zámky, ale nefunguje na dřevo.